Herfst-serie Gurdjieff Movements van 7 lessen te Haarlem

Op maandgavond 3 september starten we met een zomer serie Gurdjieff Movements in Haarlem. Tijdens deze lessen worden voorbereidende Movements en Gurdjieff Movements geleerd en hun verborgen kwaliteiten ervaren. De Movements zijn een effectieve, interessante en prachtige vorm van meditatie in beweging. Ze zijn ontwikkeld om bewustzijn in het Nu te brengen door de verschillende centra van ons zijn met elkaar af te stemmen: onze fysieke, emotionele en mentale centra. De Movements brengen fysieke, emotionele en mentale ontspanning en geven bewustzijn over ons Zelf en ons Zijn.

U bent van harte welkom om de diepe stilte en de schoonheid van deze buitengewone dansen te ontdekken.

Voor de bewegingen is geen dans of meditatie ervaring nodig en het is geschikt voor alle leeftijden.

De zomer serie Gurdjieff Movements omvat:

– De intensieve oefening van de bewegingen: posities, overgangen, juiste toniciteit, het juiste tempo en duidelijke visie op de ruimte

– Plaats van de bewegingen binnen hun grotere context: het onderwijs van Gurdjieff

 

Wanneer:

  • Wekelijks op maandagavond van 19.30 tot 21.30;
  • 3, 10, 17, 24 oktober en 1, 8, 15 oktober;
  • Deuren gaan open een half uur voor de start van de les. Kom op tijd om te landen en opdat we op tijd kunnen starten.

Plaats:

  • DE GARAGE ligt op slechts 3 minuten loopafstand van het centraal station in Haarlem. Adres: Kennemerstraat 11A zwart, 2021 EA Haarlem.

 

Kosten:

  • De kosten voor de lente serie van 7 lessen Gurdjieff Movements zijn 90 Euro. Early bird aanmeldingen zijn 70 Euro en deze zijn beschikbaar tot 3 augustus.
  • Losse lessen kosten 15,- Euro per keer.

 

Aanmelding en verdere informatie:

 

Wat mee te brengen:

  • Breng comfortabele kleding voor het dansen. Thee en water is beschikbaar.

 

Achtergronden over de Gurdjieff Movements:
De Gurdjieff-bewegingen zijn een reeks dansmeditaties die door G. I. Gurdjieff verzameld of geschreven werden en aan zijn studenten werden geleerd als onderdeel van het werk van zelfwaarneming en zelfstudie.

Gurdjieff leerde dat de bewegingen niet alleen concentratie oefeningen, lichamelijke coördinatie en esthetische schoonheid waren. Integendeel, in de bewegingen was echte concrete kennis ingebed, die van generatie naar generatie van geïnitieerden werd overgedragen. Elke houding en gebaar vertegenwoordigt een kosmische waarheid die de geïnformeerde waarnemer als een boek zou kunnen lezen.
Gurdjieff heeft ongeveer 250 bewegingen of dansen gecreëerd, waarvan sommige afkomstig zijn van Sufi, Tibetaanse, Boeddhistische of Esoterische tradities, in Centraal-Azië, Tibet, Egypte, en het Midden-Oosten. Sommige Movements zijn door Gurdjieff gemaakt en op muziek gesteld door Gurdjieff en Thomas de Hartmann.

 

Wie:

Sebastiaan danst de bewegingen sinds 2014 in Frankrijk, Spanje, Duitsland en Nederland. Hij heeft een diepe fascinatie voor dans als middel voor spirituele ontwikkeling en volgens hem worden de beste resultaten behaald door de Gurdjief Movements. In juli 2017 is hij begonnen om Gurdjieff Movement weekenden te organiseren in Haarlem onder leiding van ervaren Movement teacher Latif. In april 2018 is hij zelfstandig begonnen met het geven van Movement les op de maandagavonden. In zijn professionele leven werkt hij als bedrijfsanalist voor een handelsbedrijf in Amsterdam.

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s